Geflipt

In de veranderlijke samenleving spelen technologische ontwikkelingen en media een steeds grotere rol. Met ons initiatief willen wij d.m.v. video's, de media een plaats geven in ons onderwijs. Een mix tussen 'Vloggen' en 'Flipping the classroom' voor leerlingen op de basisschool met als doel het vergroten van de onderlinge verbondenheid, betrokkenheid en leerplezier.

U kent ze vast wel... Enzo Knol, Dylan Haegens en STUKTV. Vraag een tiener naar deze namen en de kans is groot dat ze één van deze vloggers vloggen. Na schooltijd kijken honderdduizenden kinderen naar deze populaire vloggers. 

Parallel lopend aan de opkomst van deze vloggers zagen wij (twee leerkrachten) dat steeds meer kinderen afhaakte bij de huidige manier van onderwijs.

Daarom bedachten wij 'Geflipt?!'... een educatief YouTube kanaal met betekenisvolle video's. Wij proberen bij iedere video (of het nu taal, rekenen of de verkiezingen zijn) aan te sluiten bij de belevingswereld van tieners. Dus challenges, games en pranks komen voorbij terwijl de kinderen er ook nog iets van leren!