Soenil Bahadoer

Ik doe elke dag werk waar ik heel erg gelukkig van word

Soenil Bahadoer is Patron Cuisinier De Lindenhof in Nuenen. Met niks begonnen, bouwde hij langzaam maar zeker een succesvol tweesterrenrestaurant op. Soenil en zijn team worden regelmatig onderscheiden.


Soenil Bahadoer is het levende bewijs dat het mogelijk is een plek te verwerven in het establishment van de Franse keuken als je geen cent hebt, niemand je steunt en je een bruin jongetje bent met een exotische achternaam – bepaald geen pre bij sollicitaties. Het is hem gelukt door heel stevig vast te houden aan zijn droom. "Nooit opgeven, zelfs niet als je het heel erg moeilijk hebt en er geen enkel zicht op is dat het je gaat lukken..."

Hij is al gek van koken sinds zijn vroege jeugd. Hij ging naar de koksschool, waarna een lange leertijd volgde bij vele restaurants en (sterren)-koks. Hij had alleen nog maar tijd om te werken en kreeg slechts een hongerloontje. "Maar het maakte me niks uit dat ik weinig geld had en het werk ten koste ging van mijn contacten met vriendjes en het voetballen. Als ik maar als kok aan de slag kon gaan."

Bahadoer greep iedere kans aan om meer kennis en ervaring op te doen en werkte in verschillende klasse-keukens in binnen - en buitenland. Om in de picture te komen, deed hij regelmatig mee aan kookwedstrijden. "Ik wilde me bewijzen. Zoveel mogelijk mensen uit het vak laten zien wat ik kon."

De Lindehof

In 1995 begon hij bij de Lindehof in Nuenen als chef-kok. Daar kreeg hij de kans een heel eigen stempel op de zaak te drukken, waardoor het restaurant steeds bekender werd. Hij kreeg de gelegenheid het bedrijf stapsgewijs te kopen. Hoogtepunt van zijn weg naar succes, was toen hij in 2004 een eerste ster kreeg – en tien jaar later zijn tweede. "Ik was onvoorstelbaar trots op dat ik dat had bereikt."

Team

Bahadoer benadrukt dat zijn successen alleen mogelijk zijn dankzij het zeer solide team dat hij heeft opgebouwd. Dat hij zelf onderop is begonnen, komt hem goed van pas bij het leidinggeven. "Ik weet wat ze doormaken en zij weten dat ik hetzelfde heb moeten doorstaan."

De chefkok heeft een goed gevoel over de manier waarop hij aan zijn carrière heeft gewerkt. "Ik ben blij dat ik niet met de lift omhoog ben gegaan, maar met de trap. Daardoor heb ik echt kunnen bouwen aan een degelijke basis. Ik heb alles zelf moeten doen en ontdekken. Het duurt wat langer, maar het voordeel is dat ik precies weet hoe het allemaal zit. Daardoor heb ik alles zelf in de hand. Dat heeft mijn bedrijf enorm sterk gemaakt."

Ingrediënten van succes

Niet te remmen passie.
Doorzettingsvermogen.
Blijven zoeken naar nieuwe inspiratie.
Plezier maken met je team en successen delen.


TERUG NAAR De Ambassadeurs