René Froger

Meer dan 2000 procent je best doen

René Froger behoort tot de beste verkochte artiesten van Nederland. Sinds 2005 staat hij samen met de Toppers een paar keer per jaar in de Arena. Een perfect evenement, dat sinds de start in 2005 meer dan 2,5 miljoen bezoekers trok.


De Toppers is een ultiem georganiseerde show, waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. De opbouw is zorgvuldig, met een juiste dosering van spanning en sfeer. De timing is perfect, iedere seconde is 'gecued'. De zangers krijgen doorlopend aanwijzingen in hun oortjes over de choreografie en de nummers.

René Froger houdt als regisseur alles haarscherp in de gaten en zorgt ervoor dat het evenement als een goed geoliede machine blijft draaien. Hij is, als initiatiefnemer, nog altijd de spil van het succesvolle evenement. Behalve artiest, is hij mede-eigenaar en producent. "Ik denk showmatig, productiematig en ben degene die de mensen bij elkaar brengt."

Uitgekiend

Kerst 2016 vierden De Toppers het 12,5 jarig bestaan. In eerste instantie trad Froger op met Gordon en Joling, later met Jeroen van den Boom. Sinds de start in 2005 werden 40 uitverkochte stadionshows gegeven, die meer dan 2.500.000 bezoekers trokken. Zo is Toppers in Concert uitgegroeid tot een uitermate succesvol bedrijf.

Froger is er het hele jaar met zijn team mee bezig. Op de avonden zelf werken nog eens ruim 1400 mensen mee aan het goede verloop van het concert.

Eén van de grote uitdagingen is ervoor te zorgen dat de bezoekers 3,5 uur lang optimaal vermaakt worden. Dat vraagt een uitgekiend programma. Aangezien het een meezingfeest is, wordt er goed op gelet dat alleen liedjes worden gezongen die iedereen kent. Ook wordt er rekening mee gehouden dat de toonsoorten makkelijk mee te zingen zijn. En dat er een goede afwisseling is van verschillende genres.

Het is ieder jaar weer een gigantische expeditie om de concertreeks op te zetten en uit te voeren, maar Froger put er vooral energie en plezier uit. "Geweldig om van iedere aflevering weer een prachtig feest te maken. En het mooiste is dat iedereen, van arm tot rijk, De Toppers omarmt. Dat is het ultieme wat je kunt bereiken."

Ingrediënten van succes

1.Passie
2.Talent
3.Doorzetten
4.Tijd
5.Relativeren


TERUG NAAR De Ambassadeurs