Frank Lammers

Wees gul met je ideeën delen

Frank Lammers is acteur en regisseur. Daarnaast is hij al jarenlang als familieman Bas het gezicht van de Jumbo-commercials. "Zorg ervoor dat ze je niet in een hokje kunnen stoppen."


Denk out of the box. Voor Frank Lammers is dit cruciaal om verder te komen in leven en werk. "Als alles is vastgeroest, moet je proberen het los te bikken," zegt de acteur en filmmaker. Zelfs in de creatieve wereld waar hij deel van uit maakt, gebeurt dat veel te weinig. "Te vaak hoor je: zo doen we het nu eenmaal altijd… Terwijl ik uit ervaring weet dat als je probeert het anders te doen, het tot de meest onverwachte resultaten kan leiden."

Het hoofd van Frank Lammers is een vruchtbare bodem voor de meest fantasievolle denkbeelden, speelse invallen en spectaculaire plannen. In alles wat hij doet is hij doorlopend op zoek naar nieuwe ideeën, die hij enthousiast deelt met anderen. Hij moedigt iedereen aan hetzelfde te doen: "Als je iets bedenkt: houd je niet in, maar zeg het! Tegen je vrienden, je collega's, maar zeker ook tegen je baas of leidinggevende. Die hebben niks aan mensen die hen naar de mond praten. Ze willen juist wat nieuws - en wat anders horen."

Delen

Onbegrijpelijk vindt Lammers het als mensen bovenop hun goede ideeën blijven zitten uit angst dat ze worden gejat. "Daar heb ik niks mee. Spread the word. Als je één goed idee hebt, kun je er ook drie of zes bedenken. En kunnen er nog meer mensen van profiteren." Wat hem betreft zou er sowieso meer gedeeld moeten worden. "Dit is waar het op dit moment aan ontbreekt in onze samenleving. Mensen zijn vooral bezig met hebben en krijgen. Ik kijk zelf bewust hoe ik zoveel mogelijk kan geven. Dat betekent niet dat ik mijn hele kapitaal wegschenk, maar wel dat ik gul ben binnen mijn mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld meedoen met projecten waar je misschien niet zoveel aan verdient, maar die je leuk vindt, waar je in gelooft en waar je met jouw ervaring iets kunt toevoegen."

Ingrediënten van succes

Zorg voor mensen om je heen.

Blijf op zoek gaan naar nieuwe ideeën.

Als de situatie vraag om hard of vervelend te zijn moet je dat durven. En dat geldt ook tegenover jezelf.


TERUG NAAR De Ambassadeurs