Albert Sonnevelt

Als je niet goed voor jezelf zorgt, red je het niet

Albert Sonnevelt is ervan overtuigd dat voor een gezond leven hoofd en lichaam in balans moeten zijn. Hij begon een opleidingsinstituut waar zijn visie over vitaliteit centraal staat en inmiddels heeft hij meer dan 10.000 mensen opgeleid.


"Veel ondernemers zorgen slecht voor zichzelf. Ze focussen volledig op hun business, hebben last van een burn-out, slapen te weinig, zitten in de zoveelste relatie en houden zich overeind met allerlei verslavingen. Dat ondermijnt je volledig." Albert Sonnevelt, expert op het gebied van stress en balans, is er stellig over. "Je moet regelmatig ontspannen en rust creëren om optimaal te kunnen presteren. Als je dat niet doet, red je het niet." Als opleider en coach is hij al 25 jaar bezig om mensen te leren hoe ze een gezonde levensstijl kunnen ontwikkelen en daar vervolgens anderen in kunnen begeleiden. Uiteindelijk heeft Sonnevelt hiermee een hoger doel voor ogen: een samenleving waarin vitaal leven voor iedereen bereikbaar is. "Ik vind dat alle mensen in de hele wereld er recht op hebben. Het is mijn streven dat dit in 2023 werkelijkheid is." Dat is volgens hem zeker haalbaar. Zeker met behulp van internet. Via webinars, filmpjes en zijn website (meer dan 100.000 bezoekers per maand), vertelt hij zijn verhaal. "Als er steeds meer mensen in geloven, verspreidt de boodschap zich vanzelf."

Positief

Sonnevelt is van mening dat het voor het verwezenlijken van je dromen heel waardevol kan zijn als je weet wat de achterliggende motivatie ervan is. "Ik geloof dat je grootste zwakte, je grootste kracht is. "Het is mede de pijn van waaruit je in beweging wilt blijven. Neem Nelson Mandela: Hij zette zich zo fanatiek in voor de vrijheidsstrijd, omdat hij zolang gevangen had gezeten."

Thema's

De doelen die je stelt hebben volgens Sonnevelt vaak te maken met bepaalde thema's in je leven. Hij pleit ervoor eerlijk naar jezelf te zijn over de 'schaduwzijde' van je drijfveren. "Druk het niet weg met snuiven, slikken of te hard werken. Durf het in de ogen te kijken en te omarmen. Er zit een ongelooflijke potentie in. Als je je daar bewust van bent, wordt je missie alleen maar krachtiger. Dat zie ik iedere keer weer als mensen eraan toe durven te geven."

Ingrediënten van succes

Positief affirmeren: ik herhaal mijn affirmatie dat ik in 2023 iedereen heb bereikt met de boodschap over het belang van een bewuste leefstijl. Omdat ik erin geloof gaat het ook gebeuren.
Zoek de grenzen van je comfortzone op: daar kun je het meeste van leren.
Leer delegeren en laat daarvoor je ego los.


TERUG NAAR De Ambassadeurs