Woonhuis H-1

Woonhuis H-1 is een complete naar eigen wensen te vormen compacte vrijstaande eengezinswoning voor 50.000 euro (incl btw). Door de veelal hoge grondprijzen in Nederland is het vaak moeilijk om rendabel een eigen vrijstaande woning te realiseren. Door de kosten van het huis drastisch te verlagen zijn er andere financieringen mogelijk en worden bouwkavels bereikbaarder voor een grotere doelgroep.

In 2008 belande de bouw en in een diepe crisis. De sector had het zwaar te verduren en vele bedrijven gingen failliet en ook veel ontslagen volgden. Een groot deel van Nederland heeft hier de gevolgen van ervaren. Nu bijna 10 jaar later gaat het langzaam weer beter met de economie. Ook in de bouw trekt het weer aan. Afgelopen zomer kopten de kranten alweer ‘Huizenprijzen stijgen weer net zo hard als voor de crisis’. Dat de huizenprijzen weer als ‘vanouds’ zijn is geen reden om woningbouw eens anders te bekijken.

Er zijn inmiddels ook andere geluiden te horen. Een steeds grotere doelgroep wil geen huis met een kolossale hypotheek waar 30 jaar voor gewerkt moet worden. Mensen die een huis willen dat kleiner is, of een kleinere ecologische footprint heeft, een huis waar je niet 50 jaar aan vast zit, een huis wat flexibeler en lichter is. Een huis wat je zelf bepaalt en aansluit bij een dynamischere levensstijl. Ook door maatschappelijke veranderingen ontstaan er nieuwe woonvragen. Steeds meer eenpersoonshuishoudens bijvoorbeeld.

Op deze nieuwe woonvragen speelt woonhuis H-1 in. Naast maatschappelijke veranderingen zijn er ook technologische veranderingen. Nieuwe technologieën en verdere digitalisering veranderen vele sectoren, ook de bouw. Door nieuwe slimme beschikbare technieken kan er goedkoper, slimmer en minder afhankelijk van de grillen van de bouwwereld een woning gerealiseerd worden./

 

Woning H-1 wordt gerealiseerd door een combinatie van digitale productie technieken en off-the-shelf producten. De woning wordt deels voorbereid op een werf, waarna deze in een zeer korte tijd door een klein montage team op het bouwkavel in elkaar gemonteerd kan worden. Door de lichte constructie zijn kostbare zware grond- en funderingswerkzaamheden niet nodig. Alle (sub)onderdelen zijn standaard verkrijgbaar. Het ontwerp van de woning wordt samen met de klant in een standaard BIM (building information model) programma verwekt. Dit maakt het mogelijk het het bouwmodel snel aan te passen aan het ontwerp. De klant kan kiezen uit verschillende, gemakkelijk te monteren, gevelafwerkingen (in de afbeelding houten delen, maar geprofileerd metaal of duurzaam plaatmateriaal is ook mogelijk).