Noa naar de top!

Noa Lam uit Zoetermeer is 13 jaar en wil graag naar de top. Ze staat jaarlijks zo’n 17 weken op de top van een berg om heel hard te trainen om ooit haar droom werkelijkheid te kunnen laten worden. Die droom is om als alpine skiër aan de Olympische Winterspelen mee te doen.

Noa naar de Top!

Ik ben Noa Lam uit Zoetermeer,13 jaar, en wil graag naar de top. Jaarlijks sta ik zo’n 17 weken op de top van een berg om hard te trainen om ooit mijn droom werkelijkheid te kunnen laten worden. Die droom is om als alpine skiër aan de Olympische Winterspelen mee te doen.

Om dit te bereiken train ik heel veel; twee keer per week train ik in Snowworld Zoetermeer, doe aan kracht en conditietraining en zit regelmatig op de mountainbike. Voor het seizoen 2017-2018 heb ik weer mijn NOC*NSF belofte status weten te behalen. Hierdoor kan ik vrijstellingen van school krijgen om zoveel mogelijk weken in de sneeuw te trainen om nog beter te worden.

Afgelopen seizoen heb voor het eerst meegedaan aan Internationale skiwedstrijden bij de Scholieren en deed dit niet onverdienstelijk.

Eind maart 2017 heb ik met mijn team Snowsports Academy Racing meegedaan aan een internationale FIS Childrens skiwedstrijden in Pra-Loup in Frankrijk. Hier ben ik 3e geworden bij de meisjes tot en met 14 jaar op het onderdeel slalom. Mijn eerste internationale podium waar ik natuurlijk supertrots op ben.

Ik heb het seizoen fantastisch afgesloten met een overwinning op de reuzenslalom bij de internationale Kidstrophy in Zauchensee. Dit is de grootste internationale skiwedstrijd voor kinderen in Oostenrijk waar wel 800 kinderen uit 15 landen meedoen in de diverse leeftijd categorieën. Daar werd het Wilhelmus voor mij gespeeld en dat zou ik heel graag nog meer willen horen.

Ik zou dolgraag worden geselecteerd voor de jeugd Olympische Winterspelen in 2020 in Lausanne. Het talent, de discipline en het doorzettingsvermogen heb ik en nu de financiële ondersteuning nog.