Chicky Power

De passie van Nina Pothof is karten. Ze kart al sinds haar 6e en rijdt sinds 3 jaar mee met de Nederlands Kampioenschappen 2 takt die gereden worden in Nederland, Belgie en Duitsland.

Nadat Nina in de Micro- en Minimax klasse heeft gereden is ze dit seizoen gestart in de Junior klasse. Dit is de klasse waarbij de leeftijd tussen de 13 en 16 jaar ligt. In deze klasse rijden ongeveer 30 rijders. Het type motor waar deze klasse mee rijdt is een 125 junior max evo en heeft 23 pk. De snelheden in deze klasse kunnen oplopen tot 110 km/u.

Om aan de top mee te kunnen rijden is veel discipline nodig. Hierdoor traint Nina elk weekend. Om haar conditie op pijl te houden loopt ze 3x per week hard en  traint ze met gewichten om haar spieren te versterken.          

Ook gezond eten en op tijd naar bed gaan hoort hier bij. Ze slaat liever een schoolfeest of verjaardag over dan dat ze niet kan karten. Haar hele leven draait om het racen in de kart.

Om extra het inhalen en de start goed te trainen heeft ze ook met de Wintercup van Lelystad meegedaan. Hierbij is ze kampioen geworden en is ze geinterviewd voor het televisieprogramma RTL GP.

 

Haar doel is om in de top-3 te staan. Om dit te bereiken zet ze zich voor de volle 1000% in.  Nina is er klaar voor en met jullie steun gaat het zeker lukken !!!

Alvast bedankt voor jullie vertrouwen in Chicky Power