Muziek voor dementie

Vivendi toert nu 3 jaar met nostalgische muziekvoorstellingen voor mensen met dementie langs zorginstellingen door heel Nederland. Met meer dan 200 voorstellingen hebben we al meer dan 4500 ouderen bereikt. De vraag naar een nieuwe voorstelling groeit, het idee staat al op papier, maar de startkosten moeten nog gedekt worden. Op dit moment zijn er 270.000 mensen met dementie in Nederland, maar er is geen medicijn. Muziek is de sleutel tot contact en verlichting. Door middel van decor, kostuum en liedjes uit hun tijd streven we er naar om de zintuigen op een herkenbare manier te prikkelen.

Welkom op onze Frits-starter pagina, graag vertellen we jullie meer over Stichting Vivendi en waarom wij graag in aanmerking komen voor een bijdrage. 

Vivendi toert met muziekvoorstellingen voor mensen met dementie langs zorginstellingen door heel Nederland. Met decor, kostuum en liedjes van weleer proberen wij zintuigen op een herkenbare manier te prikkelen. Hiermee bieden wij mensen met dementie verlichting.

Muziek & Dementie

Op dit moment zijn er 270.000 mensen met dementie in Nederland, maar er is geen medicijn.
Muziek is de sleutel tot contact en verlichting.

Bij dementie gaan sommige hersencellen dood, terwijl andere verschrompelen; atrofie genaamd. Deze cellen kan je niet genezen maar wel re-activeren, door middel van muziek.  Muziek heeft een positief effect op het gedrag, kan taalstoornissen verminderen, speelt in op de empathie en legt de verbinding tussen je hersenen, waardoor dit het laatste is waarmee je het beste contact kan maken.

Waarom doen wij deze aanvraag? 
Wij vinden het belangrijk zoveel mogelijk ouderen te bereiken, daarom streven we er naar de kosten voor zorginstellingen zo laag mogelijk te houden. Want we weten allenaal dat er weinig geld is in de zorg. 
Dit is de reden voor onze aanvraag bij Frits-Starter om zo de startkosten van onze nieuwe voorstelling; Daar bij de Waterkant, te kunnen bekostigen.